Categorieën
COVID-19

Vreugde

Ik voel heel veel vreugde vandaag als ik zie wat er in de afgelopen dagen, uren gebeurde. Natuurlijk blijven de angst en de spanning en ik sluit mijn ogen niet voor de realiteit van het virus maar ik concenteer me liever op alle mooie dingen.

Ik deel graag wat me raakte. Dat zoveel mensen applaudisseren en hun waardering tonen vind ik mooi. Ik vind het zo ontzettend mooi dat we allemaal (of toch de meerderheid, laat ons dat maar aannemen) geraakt zijn, nadenken en hoe onze prioriteiten op een paar dagen volledig veranderd zijn.

Nog meer geraakt werd ik door volgende acties:

(mijn excuses, bloggen is nieuw voor mij en het lukt me niet om meerdere foto’s kleiner te zetten vandaar deze ene) maar er zijn zoveel ondernemers die samen zitten, elkaar steunen en voor elkaar oplossingen proberen te bedenken. Het gaat soms makkelijker om het probleem van een ander op te lossen dan dat van jezelf. Chapau!

Image may contain: outdoor

Een hele mooie boodschap vind ik deze: helpt om zaken in een ander perspectief te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-SyZiwXKs0&feature=youtu.be


Ook deze toverde een lach op mijn gezicht 🙂
Wim Opbrouck zingt vanaf vandaag élke ochtend een liedje om iedereen een hart onder de riem te steken, zolang de quarantaine duurt. ❤️ Vandaag: You’ll Never Walk Alone.

Ga elke ochtend om 07u30 naar vier.be/wimzingt en start je dag met een lach!
https://www.facebook.com/vier/videos/508739323340889/?t=0

Wat gebeurt er ondertussen bij ons? Wij hebben gisteren de eerste plantjes in volle grond gestoken en ook gezaaid in volle grond. We hebben een week nodig gehad om het stukje grond vrij te maken van betonoverschot, onkruid en stenen. Ideaal wel om de kinderen aan het werk te zetten en ze tijdsbesef te leren.

Nog een kwartiertje jongens. Maar mama dat is een eeuwigheid! Ok, dan mag je straks een kwartiertje op de computer. 🙂

Ze hebben hard gewerkt 🙂 Het resultaat zie je hieronder.

Thuiszitten, het is me wat. Het vraagt om creativiteit en aanpassen van de regels altijd weer. We hebben geen tv, wel een projector en internet. We hebben afgesproken om tijdens de week ’s avonds een uurtje naar ‘Ted talks for kids’ te kijken of ‘inpirational talks for kids’, het geeft ons nieuwe ideeën. Mijn dochter werd vooral geraakt door deze https://www.youtube.com/watch?v=V7Z-Hq-xvxM

Mijn zoon (heeft ass en dcd) wil dan weer exacte feiten weten over het virus wou dat we deze keken: https://www.youtube.com/watch?v=BtN-goy9VOY

Het zorgt voor heel wat discussie materiaal. Verder spelen we monopoly. Het spel blijft op tafel liggen en we spelen 2à3 keer per dag zo een 15-30 minuten. Het helpt bij het hoofdrekenen en bijbrengen van het geldprincipe. Het blijkt ook een mooie weergave van onze realiteit, de zoon blijft maar geld krijgen en de mama mag het steeds weer uitgeven, de kinderen lachen zich een breuk.

Schoolwerk wordt hier in de late voormiddag en namidag of avond gedaan. Toen ik 2 jaar geleden thuisonderwijs gaf merkte ik dat mijn zoon zich niet kon concentreren als hij niet exact wist wanneer hij dan wel op de computer mocht spelen. Dus nu mag er bij ons eerst gespeeld worden, pc, spelletjes, rolschaatsen eender wat en als ze uitgespeeld zijn werken we. Taallessen krijgen ze bij ons tijdens het avondeten. Gisterenavond wouden ze hamburgers en dan hebben we er een amerikaanse avond van gemaakt. Tijdens het eten enkel engels en alle video’s in het engels.

Ik maak me veel minder druk dan vroeger en ben veel minder bezig met wat allemaal moet, ik wil gelukkige kinderen en gelukkige kinderen die leren graag en veel sneller.:-)

Straks gaan we brood bakken ( maten en gewichten) het resultaat zie je in een volgende blog verschijnen.

Het ga jullie goed, blijf veilig, blijf vrolijk en laat je inspireren.

Hartegroet,

Annelies

Loading

Één reactie op “Vreugde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *