FAQ

Vraag:

Is het niet egoïstisch om voor mezelf te vragen?

Elk mens heeft 2 beschermengelen. Die zijn er speciaal voor jou. Jouw engelen om hulp vragen wil zeggen dat je hen erkent. Dat je hen die plaats toebedeeld die ze verdienen. Bekijk het even anders. Geen mens is graag werkloos tenzij hij daar zelf voor gekozen heeft. Door te vragen aan jouw engelen wat jij verlangt is hun plaats eren. Dat is niet egoïstisch, dat is mooi.

Vraag:

Mag ik vragen voor iemand anders?

Je mag zeker vragen om hulp voor een andere persoon. Ik vraag dan aan mijn engelen om in contact te treden met de engelen van de betreffende persoon en hen aan te moedigen hulp te verlenen. Je mag hulp vragen, je kan niet dwingen en je kan ook niet bepalen hoe die hulp er moet uitzien. Een goede stelregel is dat telkens je vraagt voor iemand anders je ook iets vraagt voor jou. Je zet andermans engelen aan het werk, dat betekent niet dat je de jouwe moet negeren. Bekijk het zoals je naar je kinderen kijkt. Als er een vriendje komt spelen en die geeft aan honger te hebben dan zal je dat kind met plezier iets klaarmaken. Zou je dan ook niet vragen aan je eigen kind of het ook zin heeft in iets?

Vraag:

Wat kan ik vragen en wat niet?

Engelen genieten van elke vraag die te maken heeft met je diep innerlijk verlangen. Als het gaat om jouw levensdoel dan snellen ze ter hulp. Ze helpen niet als het enkel gaat om materialistisch gewin.

Ik geef een voorbeeld:
Stel je wil heel graag een cursus volgen die goed is voor je innerlijke ontplooiing. De kostprijs is voor jou op dit moment te hoog.
Formuleer dan wel de wens om die cursus te volgen of je interesse in dat waar de cursus over gaat.

Hulp kan komen op volgende manieren:
    • Je neemt contact op met de organisators van de cursus en legt je probleem uit. De kans bestaat       dat ze een tegemoetkoming doen, dat ze vrijwilligers nodig hebben om te helpen bij de cursus.
    • Een vriend(in) van je wil ook graag de cursus volgen en geeft jou de cursus cadeau.
    • Je krijgt onverwachts een geldsom. ( vb teruggave belastingen, iets waar je niet op gerekend had)
    • Je krijgt in de dagen nadat je je wens formuleerde een hele hoop informatie over het onderwerp waardoor je misschien de cursus op zich niet meer nodig hebt.

Het moeilijke blijft steeds van te aanvaarden dat dat hulp is. We hebben meestal een omlijnde gedachte van hoe die hulp er moet komen.