basis weetje

Elk mens heeft 2 beschermengelen.

Ook jij dus!
Jouw beschermengelen kunnen heel veel maar mogen enkel iets voor je doen
als jij het hen uitdrukkelijk vraagt.

Op deze regel is één uitzondering. Zij grijpen in mocht jij in levensgevaar zijn en je tijd om te sterven is nog niet gekomen. Je hoort of leest regelmatig over ongevallen waar mensen op wonderbaarlijke wijze aan de dood zijn ontsnapt. Dat is de taak van de beschermengelen. Zij kunnen echter zoveel meer. Zij zijn als het ware je ‘gouden gids’ je ‘1207’ Je vraagt hulp en zij gaan op zoek naar de best mogelijke oplossing.

Hoe doe je dat nu, om hulp vragen?

Je moet weten dat een engel niet beschikt over een emotioneel lichaam. Dat wil zeggen dat hij emoties wel kan begrijpen maar niet voelt. Engelen lijken in dat opzicht een beetje op mannen. Hoe duidelijker de vraag, hoe duidelijker het antwoord.

Ik praat tegen mijn engelen zoals ik tegen mijn beste vriendin praat. Ik leg mijn situatie uit en vraag hulp bij dat stuk waar ik zelf niet aan uit kan.

Een engel reageert niet op boosheid een engel reageert op een verlangen dat uit het hart ontstaat.

De makkelijkste manier om in contact te komen met engelen is als volgt:

Basisprincipes:

  1. Adem (3x diep in en uit!)
  2. Open je HARTCHAKRA (denk aan iets waardoor je een lach op je gezicht krijgt)
  3. Vraag specifiek
  4. Laat los
  5. Let op

Ik leg de stappen uit.

  1. Diep ademen is voor mij tot mezelf komen. Ik lees in vele boeken dat je een altaar dient te maken of een voor jou heilige plaats. Voor mij is dit het toilet, simpelweg omdat dat de enige ruimte is waar ik nog eens heel even niet gestoord word.
  2. Open je hartchakra, klinkt heel mooi maar geen mens die weet hoe het moet. Het gaat erom heel even te denken aan een gelukkig moment in je leven. Je mag hetzelfde moment ook steeds opnieuw gebruiken.
  3. Vraag specifiek. Dat is wel belangrijk. Wat wil je en wil je het echt?
  4. Laat los, nou het toilet is de ideale plaats daarvoor, niet? Het helpt niet om je elke 10 minuten te gaan afvragen of ze je vraag wel gehoord hebben. Je moet erop vertrouwen dat het zo is.
  5. Soms laten ze weten dat je vraag gehoord is. Je kan een wit pluimpje zien, een mooie geur opmerken of een bloem zomaar aangeboden krijgen. De hulp die ze sturen komt er misschien niet op de manier die jij verwacht maar ze komt wel en dat is het belangrijkste. Het is dus nodig dat jij de manier waarop de hulp komt kan loskoppelen van hoe jij wilt dat ze komt.

Misverstanden:
Ik lees en hoor dikwijls dat je een altaar moet maken of een wensendoos. Of dat je speciale kaarsen moet aansteken. Of je moet alle windrichtingen groeten. Weet dat dat voor een engel niet nodig is. Als jij het nodig hebt om voor jezelf rust te vinden dan mag je dat natuurlijk doen.
Ik ben nog nooit een engel tegengekomen die me vroeg eerst zijn altaar af te stoffen.
Met een engel praten is een beetje zoals een andere cultuur ontdekken.
Tijdens mijn verblijf in Afrika werd ik geconfronteerd met grote cultuurverschillen. Het is pas als men uitlegt hoe het er daar aan toegaat dat je begrip kan hebben. Een voorbeeld: ik stond te wachten op de lift. Achter mij kwam een zwarte man staan die me opzij duwde toen de liftdeuren opengingen. Hij wou perse als eerste naar binnen. Ik vond het grof. Tot ik te horen kreeg dat de mannen in dat deel van Afrika, een ruimte als eerste binnengaan om te zien of die veilig is. Hij bewees me dus een dienst en ik had het niet door.
Engelen kennen volgende woorden niet :’niet, nooit, nergens, geen, alles wat negatief is’. Dus als je vraagt, formuleer het dan in een positieve zin.

‘In onze katholieke opvoeding kregen wij dit beeld mee. Een engel en een duivel. De duivel staat echter ook voor je beschermengel die je vraagt ‘ wat verlang je echt?’