Categorieën
COVID-19 Engelen

komen en gaan

Als kinderen geboren worden is dat meestal een feestelijke gebeurtenis. De engelen maken een geboortekanaal en begeleiden de ziel naar deze wereld. De 2 beschermengelen blijven en de eerste 2 jaar kan het kind nog makkelijk tussen de engelen vertoeven, langzaam aan went het aan zijn aardse bestaan. Als we van deze wereld vertrekken dan voltrekt zich een gelijkaardig proces. De engelen vormen een lichtkanaal en laten dat geleidelijk aan zien. Ik neem het meestal waar 3 weken voor het overlijden en in de 3 dagen voor het overgaan wordt het kanaal enorm versterkt. De persoon in kwestie kan in het kanaal kijken en worden soms als erg verward aanzien. Het is met het ene been in deze wereld staan en het andere in de andere wereld. Het is een heel mooi proces als het de kans krijgt zich in alle rust te voltrekken.

Soms is de dood plots en hebben wij niets zien aankomen. De engelen staan echter altijd klaar om die persoon op te vangen. Een moeilijkheid kan zijn dat de persoon niet door heeft dat hij overleden is en begint rond te dwalen.

Naargelang het bewustzijn van de persoon in kwestie zijn er verschillende mogelijkheden. Een persoon die zich bewust is van het stervensproces kiest ervoor het licht te volgen en wordt liefdevol begeleidt naar de plaats waar hij moet zijn. Een persoon die enkel oog heeft voor het aardse en niets wil of kan loslaten heeft het moeilijker. Die krijgt steeds de mogelijkheid direct naar het licht te gaan maar kiest daar veelal niet voor. Er zijn een aantal momenten waarop dit kan vanuit de engelenwereld. Maar je weet dat engelen de vrije wil van de mens respecteren en als die persoon wil ronddwalen dan mag dat. Vele mensen kunnen dat ervaren, ze noemen het ‘geesten’ of ‘spoken’ en beschrijven het veelal als onaangenaam. Ik zou graag een andere manier van kijken bieden.

Stel je voor dat je in de supermarkt loopt en daar een 2-jarige ziet die aan het wenen is. Geen ouder in de buurt. Wat ga je doen? Waarschijnlijk niet beginnen roepen ‘ help, er is er weer één, alé weg, laat me met rust’. Je zal in alle waarschijnlijkheid op de peuter afstappen, vragen wat er is en samen op zoek gaan naar de ouder. Kan je die niet vinden dan ga je naar de info balie en laat het omroepen en hoogstwaarschijnlijk wacht je samen met het verdrietige kind tot de ouder verschijnt. Je geeft hem af, schenkt hem een glimlach en zet je weg verder. Dit is net zo met een verdwaalde ziel. Ze zien in jou een licht schijnen dat hen aantrekt en klampen zich vast want ze weten niet meer waarheen. Je kan uitleggen dat je zal helpen. Je vraagt de engelen om een lichtkanaal naar beneden te zenden, in deze realiteit kan je een kaars aansteken, toont hen het licht en zeg dat ze daar naartoe moeten. Wacht tot je het engelenkanaal ziet of voelt (warme rillingen meestal) en geef de ziel af aan de engelen. Wens hem een goede reis en wees dankbaar dat je kon helpen. De ziel zal jou zeer dankbaar zijn. Het is heel dikwijls één van de eerste dingen die je mag doen op weg naar je zieletaak. (Je mag ook gerust aannemen dat de grote meerderheid van de dolende zielen geen negatieve bedoelingen hebben, net zoals de grote meerderheid van de mensen goed is).

In deze tijden waar veel angst is en waar de vele overlijdens volop in de aandacht staan, zie ik vele lichtkanalen en ik zie ook dat heel veel dwalende zielen mee opgenomen worden. Het is mooi om zien. Er staan ontzettend veel overledenen klaar om de pas overledenen te begroeten en welkom te heten. Hoe verdrietig het hier ook kan zijn, zo mooi is het aan de andere kant.

Ik denk dat dit een hele mooie tijd is om de nog verdwaalde of dolende zielen naar huis te brengen. De engelen zijn zo actief in deze laatste maanden dat ik enkel dankbaar kan zijn.

Ik was niet van plan deze blog te schrijven, ik wou het eerst over andere zaken hebben, maar als de engelen willen dat er iets gezegd wordt dan blokkeren ze bij mij alle andere zaken tot ik doe wat ik beloofd heb te doen, een ‘vertaler, woordvoerder’ zijn.

Ik wens jullie veel liefde, dankbaarheid en vrede toe.

Annelies

5 reacties op “komen en gaan”

Instincmatig brandt er altijd een kaarsje bij een overlijden,om de ziel te begeleiden…Ben nu wel blij te weten hoe het werkt….
Helpt dat ook bij zelfmoord? Want dan kunnje echt die dolende zielen voelen…of is er daar meer voor nodig?
🙏🏽

Dag Kaat, daar is meestal iets meer voor nodig. Ze hebben nood aan uitleg. Ze krijgen de nodige begeleiding als ze daar open voor staan en anders is het inderdaad een glijkaardig proces maar meestal voelen die zwaarder aan en krijg je daar makkelijker angst van. Het vraagt iemand die niet op die angst ingaat en in onvoorwaardelijke liefde kan blijven staan tot de overdracht gebeurd is.
Voor meer vragen of uitleg, graag een pb.

Prachtig Annelies🙏 Heb de tekst ook laten lezen aan JJ, was heel blij met uitleg💖
Zo blij 💖💖💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *