Categorieën
COVID-19 Engelen

Sterk

De donkerste maanden van het jaar komen eraan. Zondag vieren we de eerste dag van de advent. Wat ik mis, nu mijn kinderen groter worden, is het lopen van de spiraal op school.
Een grote spiraal gemaakt van dennegroen met in het midden een grote kaars.

De kinderen zijn dan al even bezig geweest met het maken van hun bijenwaskaars en die wordt omringd door een gouden randje in een appeltje gestoken. De kinderen gaan dan één voor één met hun appeltje en in stilte naar het midden van de spiraal en steken hun kaarsje aan aan het grote licht en lopen dan de spiraal van binnen naar buiten met de achterliggende gedachte dat ze hun innerlijk licht, net aangestoken aan het Grote Licht, naar buiten dragen. Als we door de donkere dagen in een ietwat sombere stemming komen is het net ons innerlijke licht dat ons verwarmd.

Als de zon je niet omarmd moet je het zelf doen.
Of we kunnen natuurlijk ook anderen omarmen als is dat nu, in deze coronatijd, ook niet echt mogelijk. Maar ik bedacht een alternatief, nu ja het is niets nieuws maar ik doe het nu op grotere schaal.

De adventskalender!

Telkens je een deurtje open doet en je krijgt een chocolaatje of een geschenkje dan tovert dat toch een lach op je gezicht.
Wel laat ons die lach, dat geluk doorgeven aan een ander.
Ik kocht voor mijn beide schoolgaande kinderen adventskalenders voor de ganse klas. Ik heb het besproken met de respectievelijke leerkrachten en mijn dochter mag in haar klasje nu vertellen over de advent en het mooie van anderen gelukkig te maken. Ze gaan een doosje bijhouden waarin de kinderen een briefje kunnen steken met wat ze die dag voor een ander gedaan hebben.

Dat kan van alles en nog wat zijn. Op het einde van de maand gaan ze dan alles bekijken. Het doosje blijft  staan en als iemand het moeilijk heeft kan die een papiertje uit dat doosje halen en er zo aan herinnerd worden dat er ook mooie dingen zijn en dat je niet alleen bent.

Ik ken veel vrouwen, sterke vrouwen, goede vrouwen, zelfstandige vrouwen, moedige vrouwen, gezellige vrouwen, intelligente vrouwen, vrouwen met één of al deze karaktertrekken en ik voel, hoor en zie dat ze ondanks hun kracht en sterkte, het momenteel niet makkelijk hebben.

Het financiële begint bij velen door te wegen, de eenzaamheid, het gemis aan babbels buiten de bubbel, aan knuffels, aan etentjes, aan de warmte van de zon op hun huid, aan van alles en nog wat.

Het is soms moeilijk om het positieve te laten primeren nu we dagelijks geconfronteerd worden met zoveel slecht nieuws.

Die “sterke “ vrouwen, die ook mannen kunnen zijn, zijn vaak beter in het geven dan in het ontvangen. Ook dat schenk je een vriend(in) met een adventskalender, de kans om te leren hoe fijn het is om elke dag een cadeautje te krijgen. Je kijkt er gans de dag naar uit, naar dat magische moment waarop je een deurtje mag opendoen. En dan, als het deurtje open is, en je vind de schat, dan is de missie geslaagd, want dan ontvouwt zich de glimlach. En precies dat, maakt die dag zo bijzonder

Vandaar dat we beslisten om ons kerst budget te spenderen aan adventskalenders (of lockdown kalenders zoals ik ze ook noem) en proberen om iemand minstens één (glim)lach per dag te schenken.

Ik zag vandaag een korte video van Tijn Touber en hij vertelt wat ik ook al zo lang zeg, de oplossing voor alle problemen is chocola! Daar wordt je instant blij van en mocht de gehele wereldbevolking één dag allemaal samen blij zijn dan is het gedaan met de kracht van het duister dan overwint het licht.
Dus chocola, chocola, chocoJA!

Ps: Nee, ik bezit geen aandelen van een chocoladeproducent en ik doe hier geen financieel gewin mee. De adventskalenders die ik kocht zijn fair trade en 0.99€ per stuk. Het kost dus geen fortuin om een school en/of klas gelukkig te maken en hun dit geluk te laten delen.

3 reacties op “Sterk”

Lieve annelies
Als je daar geen tranen van in je ogen krijgt als je dit leest , Awel dan ben je ongevoelig of beter gezegd gevoelloos persoon
De momenten zo als ik me nu voel zijn deze zo positieve berichten en inzichten heel welkom .
Inderdaad zal het niet alleen daar zijn maar ook hier is er een groot te kort aan voeding en het belangrijkste ook aan liefde 🥰 knuffels ,genegenheid ,en vooral luisterende oortjes
Lieve annelies jouw engelen .info zet er mij toe aan om ook eens iets te investeren in belangrijke zaken zo als liefde te delen met diegene die liefde zo nodig hebben .
Ga er ook werk van maken mensen te contacteren en kijken hoe ik verder mijn steentje kan bijdragen .
Bedankt lieve lichtwerker om mij er aan te herinneren dat er achter elk deurtje een liefdevol stukje chocolade zit
Ik ga mij morgen ook een advent huisje kopen zo denk ik elke dag aan jullie , vet weg maar zo dichtbij
Een hemelse groet
Margo 🙏🙏🙏

Lieve Annelies,
ben zo gelukkig met jouw prachtige brief….toevallig…kom ik net uit een mooi meditatie met de Bron in onszelf I AM…Zelfliefde met de bron om door te geven aan Alles wat leeft . Jouw boodschap zit daar gewoon in…
dank ook aan Margo ,en voel me nog altijd verbonden met haar liefdevolle
Bloemen die ze uitdeelde .
Dankbaarheid in Liefde en Licht …xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *